Георги Харизанов се разделя с българския клон на Евронюз. Досега той беше

...
Георги Харизанов се разделя с българския клон на Евронюз. Досега той беше
Коментари Харесай

Георги Харизанов и Евронюз се разделиха

Георги Харизанов се разделя с българския клон на  " Евронюз ". 

Досега той беше пълномощник на телевизия " Европа ", на чието място " Евронюз " стъпи в България.

Харизанов е отписан като пълномощник на сдружението на 4 април, с решение на съвета на шефовете от края на март 2023. Още през декември 2022 година той е заменен като представител на управлението, като мястото му е заето от Иван Добринов Иванов - наследник на притежателя на " ТВ Европа " Добрин Иванов.

" Георги Харизанов поема по собствен, друг професионален път и към този момент няма да бъде част от екипа на " Евронюз България ". Благодарим му за взаимната работа и му пожелаваме триумф в новите провокации ",  се споделя в известие от малкия екран.

Самият Харзанов в обява във фейсбук изясни, че " с времето се натрупаха хрумвания и оферти, несъвместими с до неотдавна заеманата от мен позиция. "

" Заводската слепота е разбиране, описващо намаляващата успеваемост след шестата година на една и съща позиция. Е, минаха шест години и половина и е време за смяна.

След Георги Коритаров, светла му памет, е мъчно да се научи нещо ново за публицистиката, силата на човешкия разсъдък и жаждата за познание.

След Добрин Иванов е мъчно да се научи нещо ново за обществената отговорност, родолюбието и вложението в задачи.

След Евронюз е мъчно да се научи нещо ново за медиите, обективността, независимостта и уважението към всички гледни точки.

А аз обичам да изучавам. Непрестанно. И има още доста какво да изучавам в още доста сфери.

С времето се натрупаха хрумвания и оферти, несъвместими с до неотдавна заеманата от мен позиция ", написа той.

В известието на малкия екран няма информация кой е Иван Иванов, само че е конкретизирано, че ще развива операционния проект на компанията, " включващ нови планове, които да затвърдят позицията на марката на пазара в България ".

" Нюзрумът на " Евронюз България " е под ръководството на основния редактор на медията Марина Стоименова. Нейна отговорност е публицистичната политика и спазването на публицистичните полезности на най-голямата европейска новинарска мрежа. Марина Стоименова е чиновник на централата на Euronews във Франция и нейн представител в България.

Марина дава отговор непосредствено пред Питър Барабас - chief content editor и Франсоа Шиняк - affiliate editorial manager в Euronews ". Тези механизми, въведени още през 2021 в Euronews България, пазят задачата и публицистичните полезности на Euronews, предоставяйки справедлива, безпристрастна, точна, уравновесена, обективна, самостоятелна и фактологична публицистика на своята международна публика ", написа още там.

Харизанов не дава детайлности с какво счита да се занимава след напускането на малкия екран, само че напомня известната имитация от " Дон Кихот " - " Свободата, Санчо... ".

" Евронюз България е сбъдната фантазия и, ръководена от страхотните Марина и Надя (главният редактор Марина Стоименова и Надя Ганчева - основен продуцент - бел. ред.), тази фантазия занапред ще свети и ще бъде образец за обществото и горделивост за екипа и вложителя.

Винаги ще оказвам помощ с каквото мога на страхотния екип. Има по какъв начин.

Колеги, вие сте невероятни. До един ", прибавя той в поста си.



Телевизия " Европа " стартира лъчение през април 2001­ година, като до 2016 година неин притежател е Емил Стоянов, брат на президента (1997-2002) Петър Стоянов. През 2017 година едноличен притежател на капитала стана Добрин Иванов. Той стана известен към опита на страната да национализира „ Дунарит “. Неговата компания „ Дипи “ закупи от свързаната с Делян Пеевски Viafot Limited взимане от оръжейния цех, което няколко седмици по-късно продаде на синдиците на КТБ, напомня " Дневник ".

Малко по-късно Иванов предложения считания за непосредствен до ГЕРБ и Бойко Борисов Георги Харизанов за изпълнителен шеф. Преди това по време на първия кабинет " Борисов " Харизанов беше началник на " Напоителни системи ". След това оглавяваше Института за дясна политика, беше водещ на предаването " Имате думата ", което се излъчваше по " Канал " 3. 

В края на април 2021 година стана известно, че телевизия Европа " и " Евронюз "  са подписали партньорско съглашение, поради което малкия екран ще се преименува на " Евронюз България ". По думите на Добрин Иванов договорът за партньорство е за интервал от 10 години.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР